BEACONING (Breaking Educational Barriers with Contextualized, Pervasive and Gameful Learning), este un proiect de cercetare și inovare finanțat prin programul european Horizon 2020. Acesta este realizat de un consorțiu format din 15 parteneri, dintre care și SIVECO România, coordonat de Disruptive Media Learning Lab (DMLL) din cadrul Universității Coventry (UK). Proiectul se concentrează pe învâțarea neîntreruptă, oriunde și oricând, prin exploatarea tehnicilor și a tehnologiilor de tip “context-aware” (sisteme care se adaptează la contextul în care sunt utilizate) și de tip “gamification” (transpunerea unui context obișnuit de învățare într-o situație asemănătoare unui joc), care fac parte din abordarea învățării bazate pe probleme (Problem-Based Learning).
BEACONING reprezintă o bază de referință în domeniul tehnologiilor educaționale multiple, prin dezvoltarea și implementarea unei platforme educaționale care îmbină spațiul fizic cu cel virtual. Aceasta oferă oportunități pentru noua eră digitală, punând laolaltă cunoștințele dobândite prin mijloace formale, non-formale și informale și dezvoltând abilitățile cursanților, cu și fără dizabilități.

https://beaconing.eu/

BEACONING este derulat de un consorțiu format din 15 parteneri, dintre care și SIVECO România și este coordonat de Disruptive Media Learning Lab (DMLL) din cadrul Universității Coventry (UK).

Consorțiul proiectului este format din următoarele organizații: Coventry University (UK), Heriot-Watt University (UK), BIBA - Bremer Institut Fuer Produktion Und Logistik Gmbh (Germania), Inesc Tec (Portugalia), Universidad Complutense De Madrid (Spania), Ort France (Franța), Succubus Interactive Sarl (Franța), Advanced Technology Systems (România), Imaginary (Italia), Geomotion Games Sl (Spania), Ifinity Spolka Z Organiczona Odpowiedzialnoscia (Polonia), Playsoft (Franța), Sebit Egitim Ve Bilgi Teknolojileri Anonim Sirketi (Turcia), Hands Free Computing Limited (UK) și SIVECO România.

De-a lungul celor 3 ani, rezultatele BEACONING au fost testate în cadrul a 5 proiecte pilot de mari dimensiuni, implementate în cinci țări (Franța, Israel, Grecia Turcia, și România) și care vor antrena 5.000 de profesori, părinți și elevi. 

Pentru activitatea desfășurată în cadrul acestui proiect, Colegiul Național "Grigore Moisil" a fost selectat ca și școală BEACONING RO.