Descriere proiect


Proiectul are ca principal obiectiv crearea de materiale educaționale și schimbul de bune practici cu privire la integrarea educației media și a mijloacelor media în procesul didactic în vederea formării și dezvoltării competențelor social-civice necesare pentru participarea activă la viața socială.

Competența civică este busola unui cetățean în societate. Pentru a dobândi această competență și ca acesta să fie competent în exersarea ei, cetățeanul trebuie să comunice, trebuie să acceseze informații. Un cetățean, prin urmare, trebuie să fie capabil să stăpânească fluxul de comunicare mass-media, și anume, trebuie să fie analfabetizat în mass-media. Competența mediatică reprezintă una dintre capacitățile esențiale care permite oamenilor interpretarea şi generarea de judecăți informate în calitate de utilizatori de informații şi de mass-media, precum şi de a deveni creatori abili şi producători de informații şi mesaje mass-media proprii.

Proiectul se concentrează pe găsirea celor mai bune modalități de implementare și de predare a educației media în școlile din cele cinci țări partenere, atât pentru nivelul gimnazial (10-14 ani) cât și pentru nivelul liceal (15-18 ani). Acesta are ca scop crearea de materiale didactice și de planuri de abordare a educației media și a competențelor social-civice, urmând a se realiza doua manuale pentru elevi însoțite de ghiduri metodologice pentru profesori.

Obiectivele proiectului


  1. Creșterea calității educației prin integrarea educației media în procesul didactic;
  2. Creșterea gradului de conștientizare a importanței educației media pentru formarea unor competențe social-civic necesare secolului XXI;
  3. Îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice privind utilizarea instrumentelor media în procesul educațional;
  4. Dezvoltarea unor material didactice în vederea predării integrate a educației media și a competențelor social-civice;
  5. Dezvoltarea unei cooperari internaționale pe teme educaționale, în special în domeniul educației media;

Parteneri


"Grigore Moisil" National College, Bucharest, Romania

Erzurum Provincial Directorate of National Education

Turk Telekom Nurettin Topcu Sosyal Bilimler Lisesi

Felsőnyék Municipality

Deák Ferenc Foundation

INUK - Institut za napredno upravljanje komunikacij

Základná skola Ferenca Móru s vyucovacím jazykom madarským

Activitati