Anisia Cerbu: Mobilitatea din Grecia a fost o experiență fascinantă, plină de aventuri, râsete și oameni de alte naționalități. A fost ocazia perfectă de a crea amintiri cu celelalte echipe și de a-mi face prieteni noi, deoarece toate echipele au putut participa fizic.   
 
În prima zi ne-am întâlnit cu echipele la școală și am făcut cunoștință unii cu alții. Am fost cu toții puțin timizi la început, iar atmosfera a trebuit destinsă prin intermediul unor joculețe interactive, care ne-au ajutat să ne amintim numele fiecărui participant mai ușor.
 
A doua zi a fost plină de activități, din care am aflat mai multe despre cultura grecilor antici, obiceiurile și credințele lor. Vizita noastră la Muzeul arheologic din Kavala s-a concentrat mai mult pe modul în care au trăit, obiceiurile și tradițiile care i-au făcut fericiți. Echipa greacă ne-a surprins cu un joc de explorare prin centrul vechi.
 
Dacă ar fi să rezumăm a treia zi în trei cuvinte, acestea ar fi: emoție, liniște, fericire. A fost timpul să ne ținem discursurile despre fericire, stres sau schimbările climatice. Chiar dacă trepidam cu toții de emoții, discursurile tuturor au fost extraordinare, iar temele erau atât de diverse încât era greu să nu fii atent. Cu siguranță că o parte din fiecare discurs s-a lipit de noi și a rămas în sufletul nostru.
 
Excursia în Thasos în ziua a patra a fost pură distracție și a fost una din multele ocazii de a ne împrieteni cu ceilalți studenți. În ultima zi am avut un atelier în laboratorul de chimie în care am făcut parfumuri și am extras ADN-ul unei banane. A fost o activitate interesantă, mai ales pentru iubitorii de știință dintre noi. După aceea a avut loc ceremonia de încheiere și ne-am luat cu toții la revedere. Aerul mirosea a vară, a la revedere și tristețe. Cu toate acestea, tind să cred că toți eram euforici și ne simțeam norocoși că facem parte din acest proiect.  
 
Maria Georgescu: Această mobilitate a fost o încheiere care nu s-a simțit ca o încheiere. Ca ultimă mobilitate a proiectului, am sperat că va fi interesant și nu am fost dezamăgită. Am ajuns cu o zi mai devreme, așa că am avut timp să ne odihnim și să explorăm orașul înainte de începerea activităților.  
 
În prima zi am făcut cunoștință între noi prin icebreakers și exerciții de încredere (despre care ni s-a spus că se folosesc des pentru actori). A doua zi am avut o vizită la Muzeul de Arheologie din Kavala, unde am avut parte de un tur ghidat. A fost interesant să vedem obiecte care au aparținut oamenilor din Antichitate. Ziua s-a încheiat cu o prezentare spontană a unor artefacte care simbolizează fericirea. 
 
A treia zi a fost ziua în care am ținut discursuri după modelul TEDx. A fost fascinant să văd perspectivele diferite asupra fericirii și a relației oamenilor cu mediul.  În a patra zi am luat feribotul spre Thasos, unde am vizitat orașul Limenas. Partea mea favorită a fost vizita la un atelier de olărit, unde l-am ascultat pe proprietar, un bărbat în vârstă, singurul din familia sa care continua afacerea. Acesta ne-a vorbit despre faptul că olăritul îi aduce fericire, deoarece creează ceva nou de fiecare dată când lucrează.  
 
În ultima zi am făcut două experimente de chimie și biologie. Pentru mine, acestea au simbolizat cu adevărat fericirea. Ce poate fi mai frumos decât încă un pas spre înțelegerea lumii în care trăim? Experiența a fost cu siguranță una pentru care sunt recunoscătoare. Am cunoscut oameni din alte țări și am vorbit despre culturile noastre. Am ieșit împreună în pauze și înafara activităților și am realizat că, în ciuda faptului că venim din locuri diferite, avem multe lucruri în comun: facem cu toții parte din aceeași generație, o generație care vrea să exploreze și să facă lumea puțin mai bună decât era înainte. 
 
Alexandra Stancu: Mobilitatea din Grecia a fost o experiență de neuitat, unde am putut să cunosc celelalte delegații și să închei într-o notă pozitivă proiectul Erasmus +: „Destination Happiness!”.  
 
Încă din prima zi, am fost extrem de entuziasmată să particip la toate workshop-urile. Chiar dacă la început, am avut câteva emoții totul a decurs mai bine decât mă așteptam. Scurtele joculețe de la școală au fost ocazia perfectă de a ne cunoaște atât pe noi cât și pe cei din jurul nostru. Astfel am reușit să rețin numele fiecărui participant, dar și câteva informații despre acesta.
 
Ziua a doua, a fost plină de aventuri de la vizita la muzeu la exploratul centrului vechi. Pot spune că, partea favorită a zile a fost vizita la Muzeul de Arheologie din Kavala unde am ălat modul în care civilizația greacă trăia, dar și cum oamenii își găseau fericirea și pacea interioară. Fiind o fire competitivă și scurtul concurs, în care trebuia să ne plimbăm prin Centru Vechi al Kavalei, a fost o aventură pe cinste, chiar dacă echipa mea nu a reușit să câștige.
 
Ziua a treia a fost momentul mult așteptat, unde ne-am prezentat fiecare discursurile cu privire la fericire, modalități de a face față stresului,  dar și despre încălzirea globală. Fiecare participant a avut idei bune din care am reușit să învăț multe lucruri interesante și utile. Excursia din Thasos a avut loc în ziua a patra, aceasta fiind o altă oportunitate de a petrece timp de calitate alături de ceilalți elevi. De asemenea, am aflat de la atelierul de olărit că prin multă muncă poți face orice și cum și la locul de muncă îți poți găsi fericirea.
 
În ultima zi, a avut loc un workshop unde am reușit să separăm ADN-ul unei banane. Chiar dacă la sfârșitul atelierului ne-am luat la revedere, cu toții eram extraordinar de fericiți și recunoscători că după doi ani și jumătate am putut să facem parte din acest proiect și să cunoaștem oameni noi.  
 
Mobilitatea din Kavala, Grecia, a fost o aventură în adevăratul sens al cuvântului, plină de fericire și entuziasm de a petrece timp cu ceilalți elevi. Pot spune că a fost modalitatea perfectă de a încheia proiectul Erasmus+: „Destination Happiness!”. 
 
VIDEO STORY - https://youtu.be/jThjAxlb8Tw