Colegiul Național „Grigore Moisil” a avut plăcerea să fie gazda primei mobilități din cadrul Proiectulul Erasmus + „Destination: Happiness!”, desfășurată în perioada 11 – 15 octombrie 2021. Elevi și profesori ai celor patru țări partenere, Lituania, Grecia, Cehia și Polonia, au participat la activitățile și atelierele online organizate de echipa din România.

Evenimentul a debutat cu ceremonia de deschidere organizată de țara gazdă, urmată de prezentări ale țărilor participante. Cu prilejul acestei prime întâlniri am reușit să aflăm mai multe despre țările, orașele și școlile partenerilor noștri. A urmat un prim atelier cu jocuri de integrare, elevii au avut ocazia să socializeze, să se cunoască și să se distreze împreună.

Ziua a doua a fost despre Fericire! Elevii participanți, pornind de la filmul vizionat (The Secret Life of Walter Mitty), au reflectat asupra diferitelor fațete ale fericirii, asupra experiențelor variate ce ne pot face fericiți și, nu în ultimul rând, asupra rolului artei în crearea stării de bine.

A treia zi a deputat cu „Atelierul Hygge” pe parcursul căruia am aflat cu toții rețeta daneză a fericirii. La finalul atelierului, participanții au avut ocazia să experimenteze acest frumos mod de viață, creându-și propriu colț Hygge și împărtășindu-l cu ceilalți. Al doilea atelier de creație al zilei a fost un prilej de introspecție prin redactarea unui scrisori către mine în viitor (Letter to my future self).

În ultimele doua zile ale mobilității virtuale, elevii au participat la un curs interactiv despre crearea unui reportaj. La finalul atelierului, fiecare țară participantă și-a prezentat propriul produs: un reportaj despre starea de bine în propriile școli.

Am încheiat cu evaluarea activităților desfășurate în cadrul mobilității virtuale și cu un feedback acordat programului de către participanți. Am avut cu toții o experiență valoroasă în acestă primă întâlnire multiculturală și ne bucurăm că am avut ocazia să fim împreună. Așteptăm cu nerăbdare următoarele mobilități și șansa de a întări legăturile nou formate.