Emisiunea Radio “România de nota 10” a găzduit interviul cu titlul “Proza scurtă merită mai mult” realizat pe tema implicării elevilor Și profesorilor în dezvoltarea calităților creative Și de comunicare necesare unui viitor de notă maximă. Invitații sunt dna Ioana Brușten - inițiatoarea concursului online de proză scurtă ce a dat numele interviului, Și de la Colegiul național “Grigore Moisil” elevii Ioana-Alexandra Chirilă (clasa a XI-a F) Și Alexandru Mărginean (clasa a IX-a F), participanți la concurs, însoțiți de dna. Prof. Iulia Perju.

 

Ideea centrală se referă la necesitatea elevilor de a avea un număr cât mai mare Și de variat de experiențe de învățare prin descoperire Și implicare astfel încât acumularea de informații să fie însoțită de bucuria personală a celor ce învață, Ioana Și Alexandru  prezentându-Și punctele de vedere Și experiențele personale în legătură cu aceasta. Printre exemplele de astfel de inițiative binevenite Și folositoare a fost descris de către dna prof. Iulia Perju proiectul european Erasmus+ “On Air Together!” Derulat pe o perioada de 2 ani (2017-2019) de către C.N. “Gr. Moisil” în parteneriat cu licee din Polonia, Croația, Grecia Și Cehia.

Cele trei experiențe de comunicare, învățare Și creativitate reunind informarea radio, concursul online de proză Și proiectul international au reușit să surprindă în numai 10 minute esența unei educații de succes.

 

Interviul poate fi audiat accesând linkul http://www.romaniadenota10.ro/2018/02/01/radio-bucuresti-in-romania-de-nota-10-proza-scurta-merita-mai-mult/