Emisiunea Radio “România de nota 10” a găzduit interviul cu titlul “Proza scurtă merită mai mult” realizat pe tema implicării elevilor şi profesorilor în dezvoltarea calităţilor creative şi de comunicare necesare unui viitor de notă maximă. Invitaţii sunt dna Ioana Bruşten - iniţiatoarea concursului online de proză scurtă ce a dat numele interviului, şi de la Colegiul Naţional “Grigore Moisil” elevii Ioana-Alexandra Chirilă (clasa a XI-a F) şi Alexandru Mărginean (clasa a IX-a F), participanţi la concurs, însoţiţi de dna. prof. Iulia Perju.

 

Ideea centrală se referă la necesitatea elevilor de a avea un număr cât mai mare şi de variat de experienţe de învăţare prin descoperire şi implicare astfel încât acumularea de informaţii să fie însoţită de bucuria personală a celor ce învaţă, Ioana şi Alexandru  prezentându-şi punctele de vedere şi experienţele personale în legătură cu aceasta. Printre exemplele de astfel de iniţiative binevenite şi folositoare a fost descris de către dna prof. Iulia Perju proiectul european Erasmus+ “On Air Together!” derulat pe o perioada de 2 ani (2017-2019) de către C.N. “Gr. Moisil” în parteneriat cu licee din Polonia, Croaţia, Grecia şi Cehia.

Cele trei experienţe de comunicare, învăţare şi creativitate reunind informarea radio, concursul online de proză şi proiectul international au reuşit să surprindă în numai 10 minute esenţa unei educaţii de succes.

 

Interviul poate fi audiat accesând linkul http://romaniadenota10.ro/2018/02/01/radio-bucuresti-in-romania-de-nota-10-proza-scurta-merita-mai-mult/